Doelstelling van de SRA
De Stichting Reanimatie Amersfoort e.o is een non profit organisatie die tot doel heeft het geven en bevorderen van reanimatie onderwijs in de regio Amersfoort. Dit doet zij onder auspiciën en als reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting. Als non-profit organisatie heeft de Stichting Reanimatie Amersfoort e.o een verworven ANBI status bij de belastingdiensten. Hierdoor kunnen de kosten laag blijven, waardoor de drempel tot het volgen van een reanimatietraining voor vele belangstellende aantrekkelijk wordt.
Het bestuur van de SRA bestaat uit: Henk Schenk, voorzitter, Monika Mewe, vice- voorzitter, Mark de Weger, bestuurslid en Mirjam Breet, secretaris en penningmeester.
Hoofdpunten van beleid
Als Reanimatiepartner van de Nederlandse Hartstichting aanbieden en stimuleren van reanimatie-onderwijs en – vaardigheden aan de burgers van Amersfoort en omstreken. We doen dat op een verantwoorde en volledig gekwalificeerde manier en op een laagdrempelige niet commerciële basis.
Beloningsbeleid
De instructeurs krijgen een vrijwilligersvergoeding die past binnen de criteria van de belastingdienst die voor de beloning van vrijwilligers geldt. De bestuursleden zijn onbezoldigd en vergaderen eenmaal per jaar tijdens een bescheiden diner vergadering die door de stichting wordt betaald.
Financieel beleid
De Stichting Reanimatie Amersfoort is een non-profit organisatie, welke cursus tarieven hanteren die vastgesteld zijn door de Nederlandse Hartstichting. Daarnaast heeft de Stichting Reanimatie Amersfoort een samenwerkingsverband met Meander Medisch Centrum. Vanuit de ingekomen cursus gelden wordt huur betaald aan het Meander Medisch Centrum voor gebruik van een leslokaal, bijdrage voor vervanging van de reanimatiepoppen, laptops, secretariële ondersteuning en de benodigde vrijwilligersbijdrage. Doordat de Stichting Reanimatie Amersfoort als Reanimatiepartner is aangesloten bij de Nederlandse Hartstichting, ontvangen wij de lesmaterialen gratis.
Vergoeding zorgverzekering
Steeds vaker wordt een reanimatiecursus (deels) vergoed door uw zorgverzekering. Wel is bij alle zorgverzekeraars sprake van een vergoeding vanaf een aanvullende verzekering. Indien uw zorgverzekering een cursus reanimeren vergoedt, kunt u uw factuur van de cursus indienen bij uw zorgverzekeraar.
Word burgerhulpverlener!
Als burgerhulpverlener ben je aangemeld bij het oproepsysteem HartslagNu. Je krijgt een oproep bij een hartstilstand in de buurt. Een burgerhulpverlener is er vaak eerder dan de ambulance. Dit is belangrijk, want met de juiste hulp in de eerste 6 minuten is de kans op overleven het grootst. In de tijd dat de ambulance onderweg is, kun je als burgerhulpverlener al starten met reanimeren en de AED gebruiken. Zo kun je levens redden in jouw buurt!
Klik hier om naar de site te gaan van hartslagnu om je op te geven als burgerhulpverlener.